OVER MIJ

Mijn liefde voor eten werd al vroeg geprikkeld door logeerpartijtjes bij mijn Indische opa & oma. Als mijn zusje en ik wakker werden, waren zij al uren in de keuken bezig en wisten we door de geurwalmen al dat er een rijsttafel met genoeg eten voor de hele dag voor ons klaarstond.
Ook door de bezoekjes aan de Bazaar in Beverwijk met mijn vader werd mijn interesse voor vreemde smaken verder aangewakkerd. Exotisch fruit, stands waar het lekkerste eten werd bereid met groots spektakel, vreemde producten in de Aziatische supermarkt en een overvloed aan kramen met baklava en ander Oosters zoet.
Later ging ik ook zelf op zoek naar onbekend eten. Ik bestelde als kind eens spaghetti vongole omdat ik het niet kende en het dus eens wilde proberen. In die tijd (not that old, maar toch) kon je nog niet even een afbeelding of uitleg opzoeken op je telefoon. Toen het bord kwam en ik de eerste hap in zout water gekookte pasta nam, schrok ik wel even. Dit was niet de spaghetti met rode saus die ik kende. Nu zoveel jaren later is het een van m’n lievelings-pasta’s en staat het voor mij tegelijkertijd symbool voor altijd proberen en altijd proeven als je iets niet kent.
Dat deed ik ook tijdens de vele reizen die volgden. Maar ik werd ook steeds meer benieuwd naar de verhalen achter deze voor mij nieuwe en onbekende smaken. Als het even kon, nam ik bij mensen een kijkje in de keuken. Op zoek naar de geschiedenis achter familierecepten of naar de oorsprong van ingrediënten en de bijbehorende verhalen bij een gerecht. Want als ik onbegrensd nieuwsgierig mag zijn ben ik op mijn best.