WAT IK DOE

“Smaak is emotie. Dat verklaart misschien ook waarom immigranten nog lang nadat ze een nieuwe taal hebben geleerd, zich anders zijn gaan kleden en soms zelfs een andere religie zijn gaan aanhangen, blijven vasthouden aan smaken ui hun land van herkomst. Voedsel verbindt etnische groepen door generaties over zee├źn en landsgrenzen heen. Heel vaak staan smaken symbool voor een bepaalde etniciteit; wat de ene cultuur koestert, wordt door andere (in elk geval in eerste instantie) verafschuwd. Voor velen van ons is eten een van de beste manieren om in contact te komen.” – Bob Holmes in het boek De sensaties van smaak
Ik ben graag bezig met het vertellen, vertalen en verspreiden van culinaire verhalen. Dat doe ik als journalist en redacteur. Dat wil zeggen dat ik zelf teksten schrijf, maar mij ook bezig houd met het samenstellen van culinaire mediaproducties. Zo ben ik als redacteur onder andere betrokken bij veel kookboeken en werk ik mee aan podcasts, documentaires en fotoshoots.
Ik werkte onder andere voor Karakter Uitgevers en Fontaine Uitgevers aan de boeken van Ottolenghi, Yvette van Boven, Nigel Slater en wijncommunity WineFolly. Ook was ik eindredacteur voor de culinaire rubriek voor cultuurplatform CLEEFT.
Momenteel werk ik aan een culinaire podcastserie, schrijf ik aan mijn eerste eigen e-book en maak ik een documentaire over food en immigratie.